Bellen Menu
Westvlietweg 65K
2495 AA Den Haag
Telefoon: 070 - 365 33 63
info@HC-dakgeveltechnieken.nl

Zink en glas op dubbelgekromd dak

Ronde dakspanten over ronde plattegrond

Een opvallend dak

Het nieuwe kantoor van Reggefiber vormt een opvallende entree voor Rijssen. Ronde vormen spelen een belangrijke rol in het ontwerp. Dat leidt tot een dubbelgekromd dak, dat deels bestaat uit glas en deels bekleed is met zinken felsbanen.

Ronde vormen

Voor een nieuw kantoor bij de entree van Rijssen koos Ritzen Architecten voor ronde vormen. In plattegrond vormt het kantoor een halve cirkel. Daarbinnen ligt een atrium dat eveneens een halve cirkel vormt. Hierover heen zijn twaalf grote gebogen houten spanten geplaatst, die bij elkaar komen in het middelpunt van de cirkel. In dat middelpunt zelf staat een rond gebouwtje dat fungeert als hoofdentree. Buiten worden de cirkels in plattegrond afgemaakt middels een vijver en bordes.

Puur vakmanschap

Gebogen spanten over een ronde plattegrond leveren een dubbelgekromd dak op. Op het kantoordeel is het dakvlak niet gesegmenteerd, maar daadwerkelijk in een dubbele kromming uitgevoerd. Dat is gedaan door gebogen gordingen tussen de spanten aan te brengen. Langs de atriumgevel zijn de gordingen hol. Langs de buitengevel – waar het dak afloopt naar achteren – zijn de gordingen bol. Over deze dubbelgekromde houtconstructie is een houten beplating aangebracht. De pasplaten hiervoor zijn in het werk gezaagd.

Aan de binnenzijde blijven de houten spanten, gordingen en beplating in het zicht. Daaronder komen plafondeilanden te hangen voor verwarming en koeling en verlichting.

Vraag het aan HC Aannemer Den Haag

We helpen u snel en vakkundig!

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neemt u contact op met HC Dak- en Geveltechnieken uit Den Haag.

Naam:*
Adres*
Plaats:*
Telefoon:*
E-mail:*
Uw vraag:*
Verstuur formulier

Adresgegevens

Westvlietweg 65L
2495 AA 's-Gravenhage
Tel. 070 - 365 33 63
info@HC-dakgeveltechnieken.nl
Privacyverklaring